Üdvözöllek, Vendég

T E M P L O M I  P A D F Ű T É S  !

  A közösségi épületek sorába nem igazán illeszkedő, viszont rendkívül fontos helyek, TEMPLOMOK fűtése izgalmas feladat a jelenleg ismert és leggyakrabban használt szilárd és gáz üzemű fűtési rendszerek mellett. Új kihívásként a növekvő igények során felmerült a templomfűtés gazdaságos megoldása. Ez viszont szinte megoldhatatlan feladat, hogy egy-egy órára elviselhető hőmérsékletet biztosítani a templomban. 

  • M I K   A Z   A L A P V E T Ő   P R O B L É M Á K  ?
    Óriási a légtér, annak felfűtése gazdaságtalan, a feladat megoldására alkalmas termo ventillátorok zajosak, a nagy mennyiségű meleg levegőből a hideg mennyezeten páralecsapódás keletkezik (ami további gondokat okozhat)
  • A templomoknak (sok esetben méteres vastagságú falai miatt) nagy a hő tehetetlensége (lassan hűl ki, de lassan is melegszik fel)
  • A templomokban nincs szükség állandó, csak időszakos fűtésre
  • Nagyobb templomok esetében a liturgiákon résztvevők száma jelentősen változik, ezért célszerű olyan megoldást választani, amely rugalmasan kezeli ezt a problémát is
  • Műemléki védettségű templomok esetén fokozott követelmény, hogy a választott fűtési mód ne változtassa meg a belső mikroklímát
  Megoldási lehetőségként egyedül a svájci gyártmányú "SUCOTHERM"  fűtőfólia kínál megoldást. Az utóbbi években számos templomban került beszerelésre. 
A fólia"fűtőtest" carbon származék felépítésű, így sem kiégni, sem túlmelegedni nem tud. Élettartama szinte korlátlan. Rendkívül energiatakarékos!
Energiafelvétele maximálisan 70W folyóméterenként, azaz egy kisebb (10 pados ~ 40fm) templom padfűtése körülbelül 140 forintóránként.
 Egy nagyobb templom fűtésekor (25 pados ~ 100fm) cca. 350 forint óránként. Ez a mai egyre dráguló energiaárak mellett csekélynek mondható. 
A szerelése egy-két napot vesz igénybe. A pad burkolása nem szükséges. A rendszer kívánság szerinti szakaszokra bontható. Mindig csak annyi padot kell bekapcsolni pár perccel a kezdés előtt, amennyire szükség van.
A rendszert  specilisan ehhez kifejlesztett időkapcsolóval látjuk el.
Ezt a fűtési módot az elmúlt években már több mint 100 templomban választották.
Ez a fűtési rendszer kialakítás az Országos találmányi Hivatalnál 1994-ben használati mintaoltalomban részesült. 1998-ban Gazdasági Minisztérium VII. Innovációs nagydíjpályázatán elismerő oklevelet kapott.
Az elkészült fűtési rendszerről Érintésvédelmi és Tűzvédelmi megfelelőségi nyilatkozat is készül. A fűtőfólia rendelkezik EU - megfelelőségi nyilatkozattal

Az Országos Műemlékvédelmi Hivatal a fűtófólia használatát a padfűtésnél a műemlékileg védett templomokban is engedélyezi.  

 Árajánlat !
( minta )

A templom padok elektromos fűtésére az alábbi árajánlatot adjuk. /: 100 fm.-re vonatkoztatva :/

A padfűtést Sucotherm fűtőfóliával kívánjuk megoldani. A fűtőfóliára 10 év garanciát vállalunk.

Attól függőén  hogy a Templomban hány folyóméter padot kell fűtőfóliával ellátni, a szerelést 20.000,- Ft. + ÁFA költséggel tudjuk szerelni. 

A megadott ár 1 fm padra vonatkozik, és így a számlázás az Önökkel együtt készült tételes felmérés után a megfűtött padok hosszának megfelelően történik.

A Sucotherm fűtőfóliás padfűtés egységára: 20.000,- Ft./ padfolyóméter                                                                  

Az elektromos gumiszőnyeg egységára           20.000 Ft + ÁFA/db.

A Sucotherm fűtőfólia teljesítménye:                  70 W/fm.


Beépített teljesítmény                           100 fm x 70W  = 7,-  KW.

A szerelést természetesen úgy végezzük, hogy a padokat önökkel egyeztetve 4 áramkörre osztjuk fel, és így hétköznap, amikor a szent misét kevesen látogatják, elég 4-5 padot bekapcsolni.

A padok hő tehetetlensége miatt a szentmise megkezdése előtt, a fűtést legalább egy-másfél órával előbb be kell kapcsolni, és ugyancsak a hő tehetetlenség miatt, a szentmise felénél már ki lehet kapcsolni.

A mai árakon számolva 1 kWh áram KB: bruttó 50,- Ft

Amennyiben az összes pad be van kapcsolva, az 1 órányi fűtési költség = 350 Ft.

Hétköznap, amikor csak 4-5 padot kapcsolnak be 1 órányi fűtési költség cca. 80 Ft.

Árajánlat !

Sucotherm fűtőfólia szereléssel, hőszigeteléssel, kapcsoló szekrénnyel, áramvédő kapcsolóval és kapcsoló órával együtt komplette:

  

                                                    100 fm  x 20.000, Ft    =   2.000.000,- Ft.

                                                       ÁFA.  27%                        540.000,- Ft.

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                    Összesen                        =     2.540.000,- Ft.

azaz bruttó : - kettőmillió-ötszáznegyvenezer- Forint 

A vállalási ár a komplett kivitelezést tartalmazza a felvonulással, a szállással és egyéb felmerülő költségekkel együtt.

A vállalási ár csökkenthető, amennyiben Önök a szerelés időtartamára ( maximum

 

  

 3-4 nap ), részünkre szállást és ellátást tudnak biztosítani. 

  

  

Ebben az esetben megegyezés szerint további kedvezményt tudunk biztosítani.

Ajánlatunk nem tartalmazza, az esetleges energiabővítési hozzájárulást, és az esetleges méretlen fővezeték szerelésének költségeit.

Megrendelésük esetén a munkát a szerződés aláírása után az anyagbeszerzés függvényében 1-2 héten belül el tudjuk kezdeni.

Befejezési határidő: a munka megkezdése után maximum 5 nap az előteljesítés jogának fenntartásával.

Tevékenységünk a szentmisék kialakult rendjét nem zavarja, kérésükre a munkát bármikor abba tudjuk hagyni.

Fizetési feltétel: előleget nem kérünk.

Fizetés módja : halasztott fizetés, a műszaki átadás után számla ellenében 15 napon belül

Bármilyen további felmerült kérdésre szívesen állunk rendelkezésére, és a helyszínen be tudjuk mutatni a technológiát és meg tudjuk beszélni a részleteket.

  

Tájékoztatásul közöljük, hogy a Putnoki Református templomban 18 éve, a Debreceni Nagytemplomban 14 éve szereltük ezt a fűtési rendszert, amely azóta is hibátlanul működik és javítani még nem kellett.

Nagyobb referenciáink a teljesség igénye nélkül, Tököl, Katolikus templom, Bonyhád Katolikus templom, Református templom, Debrecen Református Nagytemplom, Parasznyai Református templom.

Legutóbbi átadott munkáink : 2012. december 20-án az Uszódi Római Katolikus Templom. /: Uszód, Kalocsa mellett, Plébános, Kovács Tibor esp. Foktő, Uszód.
/: Salgótarján RK. Templom 2013.  /:  Kreicsi László  06 30 953 0246 :/

Tisztelettel és üdvözlettel:

  

 Dulna Tibor

   

 Műszaki vezető 

    
képviseletében  
 
:
  Tisztelettel : Bakonyi János
 

 ÁRAJÁNLAT  KÉRÉS :

A küldő neve *:
A küldő e-mailcíme *:
Web-site:
Tárgy:
Üzenet *:
A honlap értékelése:
Biztonsági kód *: 

  Amennyiben felkeltette érdeklődését a fűtési rendszer, úgy további információért keressen az alábbi elérhetőségeimen:
                                     
Bakonyi János  Tel.: 06 70 415 3587   E-mail : bakonyi.janos147@gmail.com