Üdvözöllek, Vendég
Főoldal » 2012 » Június » 18 » MŰSZAKI LEÍRÁS !
4:16 PM
MŰSZAKI LEÍRÁS !

A templomi padok fűtése egy speciális, kifejezetten ilyen célra kifejlesztett elektromos fűtő kábel felhasználásával kerül kivitelezésre. A fűtőkábel a templomi padok ülőfelületén kerül elhelyezésre és rögzítésre. A fűtőkábel alá egy hő reflektáló anyagot helyezünk. Ez a műszaki megoldás az elektronikus teljesítmény szabályozással kombinálva egy igen kedvező, energia és költség takarékos fűtést eredményez. Egy ülőhely felületére 70W teljesítmény leadására képes hosszúságú fűtőkábel kerül beépítésre. A fűtőkábelek elhelyezése és rögzítése után a templomi padok teljes ülőfelülete / igénytől függően / padlószőnyeg burkolatot kaphat, mely a kellemes hőérzetet tovább fokozza és kellemes esztétikai megjelenést biztosít.

A templomi ülőhelyek számától függően több fűtési kör kerül kialakításra. A szektorokat tápláló kiskábelek a padcsoportok lábdeszkái alatt kerülnek elvezetésre, azok nem láthatók. A fűtési körök, s azon belül a padcsoportok külön-külön kapcsolhatók egy külön erre a célra beépítésre kerülő kapcsoló-biztosító-vezérlő szekrényben. Ezzel biztosítható a takarékos energia felhasználás, ugyanis csak annyi csoportot kell bekapcsolni, amennyi a várható létszámnak megfelel, illetve csak olyan teljesítményt kell beállítani, ami kellemes hőérzetet biztosít.

A beépítésre kerülő elektronikus teljesítmény szabályzóval (hőfokszabályzó) a külső hőmérsékletnek megfelelően beállítható a szükséges teljesítmény 10-100% között. A gyakorlati tapasztalat alapján 10-15 perc elegendő a padok felfűtéséhez. A templomi padok oldalán elhelyezett jelzőlámpák a bekapcsolt állapotot jelzik.

Az egyes fűtési körök úgy vannak méretezve, hogy 100%-os teljesítmény esetén sem haladhatja meg a templomi padok ülőfelülete a 32-33 C fokos maximális hőmérsékletet (a magasabb hőmérséklet már kellemetlen lehet). A fűtőkábelek alá helyezett hővisszaverő fólia jelentős mértékben meggátolja a templomi padok fa szerkezetének melegedését. Ez egyrészt energia megtakarítást jelent, másrészt a padok fa szerkezetének hőtágulás okozta igénybevételét csökkenti, abban semmilyen károsodást nem okoz. Ez a padfűtési mód nem befolyásolja a templom belső terének természetes klímáját. Ez a templomi padfűtési rendszer a 3 évente esedékes szerelői ellenőrzésen kívül folyamatos karbantartást nem igényel.

Templomi padfűtési rendszerem megvalósítása során beépítésre kerülő anyagok és alkatrészek CE minősítéssel rendelkeznek.


Megtekintések száma: 1108 | Hozzáadta:: Kapuszi | Címkék (kulcsszavak): padfűtés, templomfűtés, templomi padfűtés, fólia fűtés | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]